вівторок, 24 липня 2012 р.

Маастріхт. Місто, де живе частинка мого серця

Привіт, мої любі! Довго я збиралася з духом написати цей пост, але бракувало можливості зосередитися. Давно хотіла розказати вам про  місце, куди мені хочеться повернутися в будь-яку пору року і в будь-яку погоду, місце, де зустрілися славетна історія і багатолика сучасність, місце з фантастично відкритими і трохи дивакуватими людьми, місце, де назавжди залишилася частинка мого серця - Фламандія, Південний Лімбург, Маастріхт... Побувавши там вперше в 2010 році я закохалась в нього з першого погляду і кожного наступного разу по-новому захоплююся ним! Це просто неймовірно, коли ти кожного дня проходиш одними і тими ж вуличками з кількасотлітньою історією і щоразу відкриваєш щось нове для себе!  Це надзвичайно, коли ти маєш можливість зануритися в повсякденне життя невеличкого європейського міста, і тебе ніхто не сприймає чужинкою! Це фантастично опинитися в місті практично на кордоні трьох країн, сповненому своїм самобутнім міщанським духом, і в той же час відкритого  чи не для всіх світових культур. Самі жителі Маастріхта називають своє місто найспокійнішим містом світу, ніколи не зашторюють величезні вікна своїх затишних осель і частенько залишають відкритими вхідні двері :)
Можливо це звучить дивно, але це місто робить мене натхненною, сповненою життєвих сил, просто кращою... 
Маастріхт, дякую, що поділився зі мною часточкою своєї душі! Частинку своєї я залишила тобі взамін...
І трошки моментів, які хочеться зберегти в пам'яті:


Місто над річкою Маас:


Площа Ceramique:



Влітку місто тоне в квітах:

Там теж знають про наші проблеми :)

Трошки нас зимових :)




 І трошки нас літніх :)




Сподіваюсь, мені хоч трошки вдалося поділитись з вами тим, що я так люблю :) Дякую, що дочитали до кінця!

7 коментарів:

  1. ой, сонечко....ти так чудово все описала, що мені обов"язково захотілось поїхати і побачити це все самій )) і можливо теж залишити свою частинку душі ))чудово що є таке місто на землі де можна відпочити душею і чудово що ти це місце для себе знайшла ;)
    Бажаю їздити туди набагато частіше і насолоджуватись приємними емоціями ;)
    ну а ви просто красунчики ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Оксаночко! Знаю, що і у тебе є таке місце, тому ти мене добре розумієш :)

      Видалити
  2. Яка краса! Так цікаво сидіти і роздивлятися, ті місця де ви побували! Дуже гарно! Як і у всій Європі, чисто, акуратно, квіти кругом! Ви з синочком такі класні!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Надійко! Розумію, що тобі також добре відоме відчуття "іншої реальності" :)

      Видалити
  3. Чесно скажу,вперше чую про таке місто:)Завтра зирну в карту:)Твоя розповідь нагадала менi мої поїздки до Естонії та Хельсінок.Дуже тебе розумію!Сама обожнюю той європейський дух,який живе у всьому.Фото чарівні!:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталю, я також про нього нічого не знала, поки не поїхала туди вперше :) Дякую за комплімент!

      Видалити
  4. Люблю також подорожувати, зазирати в інші "світи", спостерігати за жителями тих "світів"... гарненька Оля і гарненький синочок!

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.