пʼятницю, 11 січня 2013 р.

Зимова автоподорож Європою

Привіт-привіт, дорогенькі! Минуло вже майже 11 днів нового року, а я ще відпочиваю! Сподіваюся, ви ще мене пам'ятаєте, а якщо ні, то я вам сьогодні покажу трохи фото, щоб згадали :)))
Коротко розкажу про поїздку, з якої ми повернулися напередодні Різдва. Як я вже згадувала, то було автомобільне турне країнами близької до нас Європи, яке мало до того ж включати катання на лижах :)
Отож День перший - Закопане (Польща). Погода була чудесна, але снігу на трасах зовсім мало, зате дууууже багато "руссо турісто", що трохи видозмінило наше враження про цей курорт :) Але оскільки я на лижах практично не катаюся, то я не сильно переживала з цього приводу і просто відпочивала весь день в номері паралельно лікуючи свій бронхіт :)



Наступний день - Закопане-Краків і звичайно зустріч Нового року. Чесно кажучи, з фотоапаратом тягатися бажання ні в кого не виникло, тому цей день не залишив свого відбитку в фотоісторії :) Зате 1-го січня ми мали чудову екскурсію з українською групою по Краківському Вавелю і це я вам можу показати :


Відомі Сукєніци:

І голова Амура:


А ще ми посиділи в кулькох чудових кав'ярнях і ресторанчиках із нашою давньою краківською знайомою. А наступного дня була Братислава - містечко значно простіше, порівняно з іншими Європейськими столицями, тому фотографій, відповідно, також не склалося :) Зате з Братислави наша дорога пролягла до Відня - ну а це вже "зовсім інша історія". Місто варте неймовірної кількості од і легенд, написаних про нього, своїм фантастичним розмахом і  величчю не схоже на жодне з тих, які я бачила раніше! Ми одразу вирішили, що повернемося сюди неодмінно на кілька днів для того, щоб по достойно оцінити всю красу дивовижного Відня! Бо в цей день, схоже, велична столиця вирішила випробувати нас, піддавши надзвичайно сильній холодній зливі в поєднанні з шквальним вітром, який просто зіштовхував нас з тротуарів і "прибивав" до стін.






 Але ми вирішили не здаватися і підкорити Відень, щоб забрати з собою якомога більше вражень про нього. За це були віддячені хоч і короткочасними, проте такими приємними сонячними промінчиками:




Ну і нарешті останніх півдня нашої подорожі ми провели у Будапешті. Це місто нам вже досить добре знайоме, тому ми вирішили присвятити цей час зустрічі з ще однією давньою подругою, яка показала нам Угорську столицю з висоти однієї з найкрасивіших європейських Базилік - Базилікою Святого Іштвана




А по Дунаю часом пропливають такі автобуси :)


Ну все, пора додому :)
Подорож вдалася на славу. Обов'язково треба буде повторити цей досвід - поїздка власним автомобілем суттєво відрізняється від інших способів подорожувати. Неодмінно спробуйте і ви! Думаю, вам також сподобається! :)

Дякую всім, в кого вистачило терпіння дочитати до кінця! Гарних вам вихідних, а я обіцяю скоро повернутися і вже щось "наскрапити" :)

14 коментарів:

  1. Оля, чудова мандрівка і цікава розповідь! в нас є фото перед Вавельським замком точно на тому ж місці, що і у вас, прикольно)))) Тепер чекатимемо ці ж фото, оформлені в альбомчик!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О, Танюш, та там напевно всі туристи фоткаються :)
      А про альбомчик треба подумати :)

      Видалити
  2. Вау, так интересно читать было! Супер поездка получилась)) Голова Амура вообще поразила, это от статуи кусок? Ты наверняка прекрасно отдохнула и набрала новых впечатлений и фоток))Теперь скрапить все немедленно !!!))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Знаєш, та голова і є самостійною скульптурою - подарунок якогось сучасного скульптора Кракову - доволі специфічний :)
      Відпочили чудово, причому ефект від відпочинку відчули якраз вдома :) Ще б навчитися ті фотки гарно скрапити - щоб не зіпсувати :))

      Видалити
  3. Яка краса,скільки класних місць Ви відвідали!!!Молодці!
    Гарні у Вас канікули вийшли))))

    ВідповістиВидалити
  4. Оля, поїзка вийшла на славу! Класні фото і вражень море! Молодці що поїхали, наважилися і не боялися! Тепер як синочок підросте можете і далі їхати!
    Автобув утопився, чи це такий спеціальний?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надійко, то такий спеціальний, що і по дорозі їде, і у воді плаває :)

      Видалити
  5. Вау, дуже цікаво було почитати і подивитись фото)))Молодці!Подорож у вас вийшла на славу!Я теж бувала у Закопане і Будапешті - чудові міста.До речі, ми цього року теж їхали в Болгарію власною машиною + малого брали.Я думала буде гірше - а він молодець всю дорогу був чемний і як казав наш тато, що був навіть чемніший за маму)))от так))) Так що на другий раз можете пробувати і свого теж брати;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Класненько! Молодці!
      А нашого візьмемо тоді, коли буде легше дорогу переносити і зможе достойно оцінити всі переваги туристичного життя :)

      Видалити
  6. Гарно провели вихідні :) А от мій чоловік боїться машиною так їздити :((( Правда я колись без нього встигла поїздити :))) ТТакож була в Закопанах, але каталась на санках бо лиж боюсь :))) А Краків то взагалі окрема розмова, я його просто обожнюю :))) Ех.. Дякую що нагадала своєю розповіддю :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров"ячко :) То треба обов"язково освіжити спогади новими відвідинами!

      Видалити
  7. Оль, ну класна поіздка! По доброму заздрю. Я обожнюю подорожувати на авто! Ви такі молодці!!! Щастя Вам у Новому Році! Зі святами Вас!

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.